Totuuden hetki

Perussuomalaisten Puoluehallitukselle ja valtuustolle

  • Hiljainen kylä, Suomussalmi
    Hiljainen kylä, Suomussalmi

Perussuomalaisten Puoluehallitukselle,  valtuustolle , eduskuntaryhmälle  ja kunnanvaltuutetuille

Avoin kirje

Lindorff  kyykyttää Suomen velallisia, näin otsikoi entinen meppi ja kansanedustaja Esko Seppänen juttunsa 30 marraskuuta 2014 Kansan Uutisissa.

Kirjoituksessa  mm todetaan että perintätoimi on siirtymässä Suomessa  raakaan ulkomaiseen omistukseen ja viitataan Vaasalaisen Ok Perinnän myyntiin josta omistajat kuittasivat 12 miljoonaan euroa.

Velkojen pakkoperinnän kohteina ovat Seppäsen mukaan usein yhteiskuntamme köyhimmät ihmset, jotka elävät pikavippi ja ostovelkataloudessa.

Lindorff on yksi suurista perintäyhtiöistä. Se tekee likaista työtä sekä julkisen vallan toimijoiden, (kunnat yliopistot jne.) että yksityisten yhtiöiden puolesta perimällä velkasaatavia aivan hirmuiseen ylihintaan.

Vuonna 2013 Lindorff tuotti 78 miljoonan euron liikevaihdolla 35 miljoonan voiton, Seppänen kirjoittaa. Se oli yhtiölle verosuunnittelun raaka-ainetta jalostettavaksi edelleen veronkiertokäyttöön.

"Verosuunnittelu " on peitesana veronkierrolle , ja työnantajien EK:n mukaan veronkierto eli "verosuunnittelu on yhtiöiden normaalitoimintaa , eikä sitä saa rajoittaa. 

Perintäyhtiöiden voitot  syntyvät niille, maksamatta jääneistä laskuista . Mitä enemmän yhteiskunnassa on maksukyvyttömiä ihmisiä, sen suurempia ovat perintäyhtiöiden voitot. Laskukausi ja lama ovat niiden korkeasuhdanne , Seppänen kirjoittaa   ja viittaa mm esimerkkiin, missä lehtiyhtiön 11,17 euron saatava oli kasvanut perinnässä 153,57  euroksi.

KHT tilintarkastaja Pauli Vahtera kirjoitti Lindorffin verosuunnittelusta laajan analyysin  IItalehteen otsikolla Veropako Suomesta ja Lindorff  yhtiöiden verosuunnittelu joka ilmestyi maanantaina 1.10.2012

Pauli Vahtera toteaa , että Perintäyhtiöiden voitot ovat satumaisen suuria. Esim 2011  Lindorff i n liikevoittoprosentti oli 29 ja ylitti reippaasti Nokian hyvien vuosien liikevoittoprosentin, joka jäi alle 20 prosentin.

Vahteran artikkelissa todetaan , että Lindorffin voittoja siirrettiin eteenpäin mm korkojärjestelyillä. Suomessa toimiva Ruotsin Lindorffin sivuliike maksaa  konsernivelalle 9,4  prosentin koron ja veloittaa 26 miljoonan euron konsernisaamisesta korkoja ja tällä korkojärjestelyllä on vuonna 2010 vältetty veroja 4,1  miljoonaa euroa, Vahtera kirjoittaa.

Kun allekirjoittanut teki Kantelun Etelä Suomen aluehallintovirastolle Lindorffin Perintälakia suuremmista kuluista jotka esim. alle 250 euron velasta on määritelty Perintälaissa, katsoi Perintätoimintaa   valvovan viraston tarkastaja aihelliseksi kuitata kantelu ainoastaan selvityspyynnöksi ja mitään aihetta huomattamiseen  ei löytynyt, eikä heillä ole mahdollisuutta tarkastaa yhtiön kirjanpitoa tai sen kytköksiä veroparatiisiyhtiöön ... 

Kuitenkin mahdollisuus selvittää Lindorffin verosuunnittelua oli KHT tilintarkastaja  Pauli Vahteralla.

Mahtaneeko olla niin että jostain tuntemattomasta syystä ei ole kiinnostusta sitä selvittääkään.

Peräti kummalista on  se,  miksi niin halukkaasti esim. kunnat ja kuntaenemmistöiset yhtiöt mukaan luettuna kuntien enemmistöomistama Suur Savon Sähkö on antanut laskutusta Lindorffin hoidettavaksi, vaikka yhtiöllä on resursseja hoitaa  laskutusta ja perintää itsekin. Miksi halutaan antaa perintäkirjeen lähettämisestä syntyvät voitot ulkomaisessa  omistuksessa  toimivalle yhtiölle, ei siis olla maakunnan  asialla tässäkään suhteessa. Köyhän Etelä Savon euroja valuu  tarpeettomasti Ruotsiin tai minne ne menevätkin kierrätettäviksi.

Suur Savon Sähkön johtaja  Perttu Rinta ei tunnusta Lindorffin  veronkiertoa  , vaan toteaa  mm sähköpostivastauksessaan , että palveluntarjoaja valitaan mm laadun perusteella. Myöskään Suur Savon Sähkön hallitus ei ole vastannut sähköpostiini 27.tammikuuta 2013  jonka  lähetin kello 22:36

Julkisuudessa  on esitetty näkemyksiä, että  Nokian alamäen syy oli ylimielisyys, löytyyköhän siitä muualtakin elinkeinoelämästä?  

Ja Suomi pysyy korruptiovapaana vyöhykkeenä edelleen?

Edelläolevaan viitaten pyydän Puoluehallitusta ja eduskuntaryhmää ryhtymään lakialoitteen muodossa  toimenpiteisiin edellä kuvattujen esimerkkien  valossa, sen estämiseksi, että mm konserniavustuksilla keinottelu veronkierrossa  ja välttelyssä estetään, sekä asettamaan tälläisen lainsäädännön luomisen seuraavien hallitusneuvottelujen kynnyskysymykseksi,  sekä ,että lailla tai asetuksella kielletään kuntien  kaupunkien ja julkiyhteisöjen sekä kuntaenemmistöisten yhtiöiden laskutuksen ja perinnän luovuttaminen perintätoimistoille.

Sekä, että Puoluehallitus saattaa tämän kannanottoni ja vaateeni kaikkien Perussuomalaisten kunnanvaltuutetujen tietoon ja toivomuksella ,että he tekevät kiireellisiä valtuustoaloitteita , kuntien laskutuksen ja perinnän poissiirtämisestä Perintäyhtiöiltä  mm  LIndorffilta ja Intrum Justitialta, jonka yritysryhmään kuuluu mm Intrum Finance  AG  joka on rekisteröity Sveitsiin.

Koska Perintätoimistoja "valvova"  viranomainen Etelä Suomen aluehallintovirasto on haluton vaatimaan verotarkastusta Lindorff  yhtiöön vaadin . että Puoluehallitus ja eduskuntaryhmä tekevät asiasta aloitteen verohallinnon tarkastusyksikölle.

Pyydän ilmoittamaan asian etenemisestä ja käsittelystä viimeistään viikon kuluessa  seuraavasta Puoluehallituksen ja eduskuntaryhmän kokouksesta.

Yhteistyöterveisin 

 

Jaakko Kontinen

Puoluehallituksen päätöksellä puolueen jäsenyydestä  erotettu täysivaltainen  Suomen kansalainen

Juva

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Jotenkin tuntuu siltä, että vaatimuksesi aloitteesta kaikuu kuuroille korville.
Toivotaan kuitenkin parasta. Ja toivotaan, että mahdollisimman moni usarilainen lukisi blogisi ja seuraisi asian etenemistä aina mahdolliseen eduskunnan käsittelyyn asti. Sehän antaisi ainakin meille ja muulle kansalle selvän kuvan, kuka on valmis puolustamaan ahdinkoon joutuneita.

Käyttäjän jaakkoportti kuva
Jaakko Portti

Hyvä nosto, mutta veikkaampa, etteivät puoluetoverisi siihen tartu.

Itse olen tehnyt aloitteen Rovaniemen osalta, ja koska se ei johtannut mihinkään, esitin PerusS, että, esittäkää te. Ei ole kuulunut mitään.

Tässä linkki: http://jaakkoportti.blogspot.fi/2013/02/rovaniemen...

Tässä toinen esitys. Ei ole kuulunut mitään??!

http://jaakkoportti.blogspot.fi/search?q=terveyske...

Olavi Mansikka

Varsinkin Lindorff on varsinainen ryöstäjä. tutun poika joutu vaikeuksiin. 29 € sairaalamaksu jäi maksamatta muiden ohessa. Lindorffi nostatti laskun miltei 300 euroon ja kun asioita selviteltiin Oulun kaupungin sosiaalitoimi maksoi kuten sen kuuluukkin. OYS sai pääoman ja pienen koron LOPPU MENI TÄLLE RYÖSTÖFIRMALLE. Valehtelevat minkä ehtivät. Nostattavat kuluja minkä ehtivät. Ja nää typerät Lainsäätäjät sitä tukevat. Kumma kun uusi suomi ei näistä tee juttua. Taitaa Huusko saa omalle lehdelle mainostulot...

Reijo Tossavainen

Tein aiheesta eduskunnassa ministerille osoitetun ns. kirjallisen kysymyksen.

Käyttäjän jaakkoportti kuva
Jaakko Portti

Hienoa Reijo. Laitappa linkki, mistä näkee kysymyksesi sisällön. Tämä kuitenkaan ei taida muuttua, kuin lakimuutoksen kautta, jolla säädetään kuntaperintää. Kaikkia maksuja nykyäänkään ei edes saisi laittaa perintään, vaan suoraan ulosottoon. Kunnat kuitenkin pääsääntöisesti näin menettelevät, ja maksavat kuluja toimeentulotuen kautta. Myös meillä Rovaniemellä.

Käyttäjän jaakko7 kuva
Jaakko Kontinen

Hyvä, että Reijo on pitänyt asiaa esillä, mutta mitkään kosmeettiset toimet ei riitä. Tarvitaan lainmuutoksia. Oikeusministeriössä on ongelmat tiedossa, mutta miksi asiaan ei puututa? Kuka suojelee ja ketä, entä miksi? Veroparatiisiyhtiöt ja Perintätoimistot ei tarvitse mitään erityissuojelua viranomaisilta.

Käyttäjän hesejp kuva
Heikki Pulkkinen

Perukset ovat yhtä saamattomia kuin muutkin vanhat valtapuolueet.

Toimituksen poiminnat