Totuuden hetki

Suur- Savon Sähkön Hallintoneuvostolle

Suur- Savon Sähkön Hallintoneuvostolle

 

Avoin kirje

 

Toimitusjohtaja  Perttu Rinta ilmoittaa, että Hallintoneuvoston kokous pidetään 19.3.2015

 

Allekirjoittanut on lähettänyt sähköyhtiön hallitukselle ja hallintoneuvostolle avoimen kirjeen 27  tammikuuta 2013. Hallituksen tai hallintoneuvoston kannanottoa ja tai päätöstä en ole saanut pyynnöstäni huolimatta tiedoksi, onko ko kirjeessä mainittuja asioita tai asiaa käsitelty ao toimielimessä ,koskien Lindorff  yhtiön käyttöä sähkölaskujen perinnässä.

Tietojeni mukaan mm Etelä Savon Energia on luopunut Lindorff  yhtiön käytöstä laskujen perinnässä.

Allekirjoittanut pyytää Hallintoneuvoston kannananottoa siihen onko sen mielestä tarkoituksenmukaista ja kunnianarvoisaa, että maakunnan ykkösyhtiö käyttää ulkomaalaisomistuksessa  olevaa  yhtiötä sähkölaskujen perinnässä  ja mahdollisesti muidenkin laskujen karhuamisessa. Tästä aiheutuu korkotappiota Suur Savon Sähkölle kun laskujen summat kiertävät perintäyhtiön tilien kautta, tuskin tilitykset yhtiölle kulkevat päivittäin sitä mukaa , kun niitä  tulee perintäyhtiön kassaan.

KHT Tilintarkastaja Pauli Vahtera artikkelissaan  Iltalehdessä 1.10 .2012   toteaa  mm , että  " Perintäyhtiöiden voitot ovat satumaisen suuria. Lindorff  konserni teki Suomessa  viime vuonna  (2012 ) 27,5 miljoonan liikevoiton 95 miljoonan  liikevaihdolla.  Liikevoittoprosentti  29 %   ylittää reippaasti Nokian hyvien  vuosien liikevoiton , joka Nokian loiston vuosinakin jäi alle 20 % n

Suurten voittojen takana on ihmisen hätä.

Mitä enemmän ihmisillä ja yrityksillä on maksuvaikeuksia, sitä paremmin perintäyhtiöillä menee.

Mitalilla on toinenkin puoli . Lähetettyjä laskuja odottavat maksetuiksi yhteiskunnan ja suuryritysten lisäksi myös pienet yritykset, jotka maksujen viivästyessä joutuvat itsekin vaikeuksiin.

Pyydän hallintoneuvostoa selvittämään , miksi Sähköyhtiön hallitus on antanut laskujen perinnän Lindorff  yhtiölle eikä käytä kotimaista toimijaa  taikka hoida laskutusta ja perintää omana työnään.

Maakunnan pääkaupungista löytyy kyllä tarvittavaa  ammattitaitoa ja työvoimaa  ilman että täytyy turvautua ulkomaiseeen yritykseen , jota syytetään veronkiertoon verrattavasta verosuunnittelusta, ja jonka yritysryhmään kuuluu myös ns veroparatiisiyhtiö kuten Pauli Vahteran kirjoituksesta selviää.

Edelleen pyydän hallintoneuvostolta kannaottoa siihen mikä mahtaa  olla syynä siihen että Perintäyhtiöitä valvova viranomainen Etelä Suomen aluehallintovirasto kieltäytyi vaatimasta verotarkastusta  Lindorff  yhtiöihin ja kuittasi yksityishenkilön tekemän kantelun vain selvityspyynnöksi.

Vaadin Hallintoneuvostoa ryhtymään kiireellisiin toimenpiteisiin , että yhteistyö Lindorff  yhtiön kanssa lopetetaan ja pyydän Hallintoneuvoston jäseniä tutustumaan kirjeisiini Toimitusjohtaja Perttu Rinnalle sekä Pauli Vahteran artikkeliin ILtalehdessä  1.10.2012  sekä Esko Seppäsen kirjoutkseen otsikolla Lindorff kyykyttää Suomen velallisia ja joka on julkaistu mm tällä osoitteella http://www.etvk.fi/lindorff-kyykyttaa-suomen-velallisia-esko-seppanen sekä allekirjoittaneen blogikirjoituksiin Uuden Suomen puheenvuorossa  http://jaakko7.puheenvuoro.uusisuomi.fi

Blogistani löytyy myös tämä Suur Savon Sähkön Hallintoneuvostolle osoitettu avoin kirje

 

JUvalla 16.3.2015

 

Jaakko Kontinen

 

Tiedoksi mm

 

Pääjohtaja Reijo Karhinen ja Tiedotusvälineille

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat