Totuuden hetki

Oikeusministeri Jari Lindström`lle

  • Jaakko Ilkan muistomerkki Ilmajoki
    Jaakko Ilkan muistomerkki Ilmajoki

Oikeusministeri Jari Lindströmille 

Avoin kirje

Arvoisa Oikeusministeri

Suomen Lakikirjan tuomarinohjeissa  sanotaan:

"Tuomarin pitää ensin ajatella, että hän on Jumalan käskynhaltija ja että se  virka , jota hän hoitaa , ei ole hänen omansa, vaan Jumalan ; jonka tähden tuomiokin , jonka hän julistaa , on Jumalan tuomio, koska se julistetaan Jumalan virassa ja Jumalan puolesta, niin että se tosiaankin on Jumalan tuomio eikä ihmisten.

Ja edelleen " Ja siitä mitä nyt on sanottu , voipi selvästi havaita , että ne ovat vaarassa Jumalan edessä, jotka ajavat kaikkea lakia niinpäin, että saisivat suuret  sakkorahat ; sillä Laki ei ole annettu sakkojen , vaan oikeuden tähden, yhteiselle kansalle eduksi ja hyödyksi, eikä laittomaksi verottamiseksi, vahingoksi ja turmioksi. Ja ne voudit ja käskynhaltijat , jotka vain kokevat vetää herroilleen suuria sakkorahoja , ne ovat herrainsa vahingollisia vihollisia . Sillä mikä näin vääryydellä kootaan, vetää pois kaiken sen , minkä herra on itse oikeudella koonnut.  Ja sentähden  herralla ei ole ketään niin vahingollista vihollista kuin sellaiset hänen omat voutinsa  ovat; sillä yksi vääryydellä saatu raha vetää myötänsä pois kymmenen oikeudella saatua. 

Ja sentähden ei kukaan saata tehdä herrallensa suurempaa  vahinkoa kuin se, joka antaa herran tavarahuoneeseen tulla väärää sakkorahaa, sillä hän vetää myötänsä ulos kaiken sen oikeudella kootun tavaran , joka siellä sisällä on, ja niin kuin on tapa sanoa; lujat pitää lukot olla, jotka vääryydellä saadun rahan varjelevat; ja mitä synnillä saadaan se murheella menetetään"

Näin siis Suomen Laki I  teoksen tuomarinohjeissa.

Arvoisa Oikeusministeri!

Viittaan avoimeen kirjeeseeni Perussuomalaisten Puoluehallitukselle 15.12.2014 ja joka kirjoitus on julkaistu täällä Uuden Suomen puheenvuorossa.

Pyydän Teitä kansanedustajan ominaisuudessa  selvittämään miksi Puoluesihterri Riikka Slunga Poutsalo ei ole vastannut yhteydenottopyyntöihini ja minulla ei ole näin ollen mitään tietoa, onko Puoluehallitus käsitellyt asiaa lainkaan.

Eilen Itsenäisyyspäivänä olin mukana Rajat Kiinni ja 512.fi  mielenilmauksissa ja siellä keskusteluissa tuntemattomien kanssa  sekä lukuisissa  puheenvuoroissa viitattiin laman ja yhteiskunnallisen epävarmuuden ja epäoikeudenmukaisuuden syihin ja jotka syyt ovat myös ministeriön tiedossa.

Kansalaisten huolenaiheita ovat mm valtion kohtuuttomaksi paisuva velkataakka ja laskevat yhteiskunnaliset turvaverkot.  Syyttämättä ketään erityisesti, ehdotan että Oikeusministeriö ryhtyy kiireellisesti selvittämään mm sitä miksi Perintäyhtiöt eivät kaikilta osin noudata mm Perintälakia ja velkovat lakia suurempia perintäkuluja mm käräjäoikeuksissa ja jotka lähes poikkeuksetta jättävät tutkimatta ja huomiotta velallisen oIkeudenkäyntiväitteet.

Mm Narikkatorin tilaisuudessa  kerrottiin esimerkistä, kuinka perintätoimisto oli laskuttanut parista perintäkirjeestä satoja euroa. Syy oli kuulemma se, että on kyseessä yksityinen yritys!

Arvoisa Oikeusministeri!

Pyydän Teitä ryhtymään kiireellisesti lainsäädännön toimeenpanijana ja suunnittelijana, lain tai asetuksen muutoksilla säätää ja määritellä korkeimmat perintäkulut myös yritysaatavien ja velkojen perinnässä.

Edelleen tulee  mielestäni säätää siitä kuinka esim. Perintäyhtiön tulee kohdistaa velalliselta saatu suoritus.

Velan kuluhin, korkoihin vaiko Perintäyhtiön kuluihin ja korkoihin? Ensijaisuusperiaatteen määrittely on välttämätöntä mielivallan ja sekavan käytännön takia.

Edelleen pyydän Teitä ryhtymään asetuksen antamisella tai Perintälain muutoksella myös Perintäyhtiöt kaikissa tapauksissa  antamaan ja lähetämään kuitin vellalisen maksusta vähintään kerran  kuuukaudessa  ja kalenterivuoden lopussa velkasaldoluettelon.

Tällä hetkellä on yksityisen velallisen etukäteen mitenkään varmistaa että velan suoritus kohdistuu oikein.

On käytäntöä, jossa  kuluja kuitataan ja velka vaan kasvaa korkoa.

Arvoisa Oikeusministeri!

Edelleen pyydän Teitä ryhtymään tarpeellisiin toimenpiteisiin kunnallisen Oikeusavun antamisen valvomiseksi tehokkaammin. Tiedän velkaneuvonnan yksityisenä toimijana mm että esim. Pieksämäen Oikeusaputoimistossa on annettu asiakkalle virheellistä tietoa  valitusajan päättymisestä  ja kieltäydytty velka- asiassa oikeusavun antamisesta, vaikka olis ollut apuun oikeutettu.  Onko mielestänne  valtion ja yhteiskunnan kannalta kunnianaarvoisaa, että kunnallisista Oikeusaputoimistoista voi olla vaikeaa  lähes mahdotonta saada  ammattiapua , jos vastapuolena eli valituksen tai kantelun kohteena on Ulosottoviranomainen.

Edelleen pyydän Teitä ryhtymään kiireelisiin toimenpiteisiin verotarkastuksen suorittamiseksi viidelta viimeiseltä verovuodelta  mm Lindorff ja Intrum Justitia yhtiöissä , huolimatta siitä, että Perintätoimistoja valvova viranomainen Etelä Suomen Aluehallintovirasto on aiemmin päätöksellään kieltäytynyt verotarkastuksen vaatimisesta. Tässä yhtydessä muistutan mieliin mm KHT Tilintarkastaja Pauli Vahteran kirjoitukset Lindorffin veronkierrosta tai suunnittelusta ns veroparatiisiyhtiön avulla. 

Myös Intrum Justitialla on tytäryhtiö Intrum Finance Ag joka  on rekisteröity Sveitsiin.

Pyydän Oikeusministeriötä yhdessä verohallinnon ja tarvittaessa  Keskusrikospoliisin avulla selvittämään liittyykö tälle yhtiölle  Suomesta siirrettyjen saatavien perintään sellaista joka on tai on ollut Suomen verolainsäädännön vastaista.

Oikeusministeriön toimenpiteitä odotellessa  jää kansalaisille vaihtoehdoksi niiden yritysten boikotointi jotka käyttävät tai ovat käyttäneet  Intrum Justitian tai Lindorff  yhtiöiden palvelua.

Tälläsia ovat  mm Pörssiyhtiö Stockmann, Sanoma Oy, A lehdet Oy ja Länsi Savo konserni sekä maakunnan kuntaenemmistöinen Suur Savon Sähkö. Suur Savon Sähkön hallitus kieltäytyi esittelemästä Hallintoneuvostolle kirjettäni Lindorff yhtiön palveluista luopumiseksi.

Varmistaaksen velan maksun pääoman oikeinkohdistamisen , on kansalaisten ja yritysten perusteltua maksaa  velan pääoma ja korot suoraan velkojalle ja kulut ainoastaan Perintätoimistolle mikäli se  boikottitoimenpiteiden jälkeen niitä vielä karhuaa.

Edelleen pyydän arvoisaa  Oikeusministeriä kansanedustajan omisnaisuudessa   ottamaan yhteyttä niihin kuntiin joissa on eroamisista huolimatta jäljellä Perussuomalaisia kunnanvaltuutettuja, että he ottaisivat kiireellisesti esimerkkiä niistä kaupungeista kuten esim. Rovaniemi ja irtisanoisivat  Perintäyhteistyön Lindorffin ja Intrum Justitian kanssa

 

Edelleen ehdotan tässä yhteydessä ja samalla kertaa, että OP Pohjola ryhmä Juvalaissyntyisin Pääjohtaja Reijo Karhisen johdolla supistaa yhteistyön ja toimeksiannot minimiin tai lopettaa kokonaan Intrum Justitian ja Lindorff Perintäyhtiön kanssa.

 

Yhteistyöterveisin  

Jaakko Kontinen  

Juvalla 7.12.2015    Itsenäisyyspäivän jälkitunnelmissa

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat