Totuuden hetki

Juvan Kunnanhallitukselle ja valtuustolle

 

Juvan kunnanhallitukselle , ja -valtuustolle

Avoin kirje  25.4.2016

 

Lindorff  kyykyttää Suomen velallisia, näin otsikoi kirjoituksensa europarlamentaarikko Esko Seppänen 30 marraskuuta 2014 Kansan Uutisissa.

Norjalainen B2 Holding osti Vaasalaisen OK Perintä Oy:n ja maksoi siitä Ralf ja Kaj Ollilalle noin 12 miljoonaa euroa. Tämä pienehkö yrityskauppa kertoo siitä, että köyhien kiusaaminen ylijäreällä velkojen rahastuksella on tuottoisa business. Se kertoo myös siitä, että velkojen perintätoimi on Suomessa siirtymässä raakaan ulkomaiseen omistukseen. Velkojen pakkoperinnän kohteena ovat usein yhteiskuntamme köyhimmät  ihmiset , jotka elävät pikavippi ja ostovelkataloudessa.

Seppänen käsitteli kirjoituksessaan myös Arsenal Oy:n  76 000 velkasaatavaa, jotka se myi ulkomaille viiden prosentin nimellisarvosta. Molemmat ostajayhtiöt omisti norjalainen pörssiyhtiö, joka oli viime kädessä yhdysvaltalaisen Pra Groupin bulvaani.

Seppänen käsittelee kirjoituksessaan Perintäyhtiöiden voittoja, kohtuuttomia kuluja , korkoa ja perintäkuluja , kuten koronkiskontaa, toteamalla, että jo keskiajalla koronkiskontaa pidettiin suorana tienä helvetin ikuiseen piinaan. Myös Suomen Rikoslaki tuntee koronkiskonnan. 

Perintäyhtiöiden liikevoitot ovat häpeämättömän suuria ja perustuvat suurten korkojen ja perimiskuluina esitettyjen kiskurikorkojen laillistamiseen.

Seppänen jatkaa, että rahat voitoista menevät veroparatiiseihin , nimittäin esim. Lindorffin omistus muuttui niin , että sen omistajat , ruotsalaisten Wallenbergien sijoitusyhtiö Investor Ab ja norjalainen Altor myivät yhtiön veroparatiisista hallinnoidulle ja ylisuurista voitoista innostuneelle rahastolle. Sen pääomistaja on nyt pääomasijoitusyhtiö Nordic Capital , ja vanhat omistajat ovat vielä vähemmistöomistajia.

ILtalehdessä tilintarkastusammattilainen Pauli Vahtera on käynyt läpi Lindorffin taseet viimeksi vuodelta 2011 ja hän päätyi silloin toteamaan, ettei Lindorff  ole maksanut Suomeen juuri lainkaan veroja. Verojen alhaiseen määrään ovat vaikuttaneet ennen muuta konserniavustukset ja suomesta ulos maksettavat korkeat korot.

Esko Seppäsen mukaan Perintäala on ulkomainen mätäpaise suomen taloudessa  ja se on puhkaistava.

Allekirjoittanut teki viime vuonna  Kantelun ja tutkintapyynnön Itä Suomen aluehallintovirastolle ja Poliisilaitokselle Pieksämäen Kaupungin ja Lindorffin välisestä sopimuksesta ja jonka käsittely jatkuú edelleen Itä Suomen Aluehallintovirastossa , koska on selvinnyt , että sopimus on mahdollisesti Hankintalain vastainen , koska sitä ei ole todennäköisesti kilpailutettu ja asian selvittelyn yhteydessä Hallintojohtaja Ulla Nykänen on antanut erehdyttäviä tietoja kantelijalle.

KUntaenemmistöisen Suur Savon Sähkön hallitus on antanut jo vuosia sitten laskujen perinnän ainakin kuluttaja-asiakkaiden osalta Lindorffille,  eikä vaatimuksistani huolimatta ole suostunut muutamaan käytäntöjään. Sähköyhtiön hallitus käsitteli kokouksessaan 19.3.2015 vaatimustani esitellä vaatimuskirjelmä Hallintoneuvostolle, mutta se kieltäyi vetoamalla siihen, että saatavien perintä kuuluu yhtiön operatiiviseen toimintaan, eikä hallituksella ole aihetta esittää asiaa Hallintoneuvostolle.

Vuosikertomuksen 2014 mukaan sähköyhtiön hallitukseen ovat kuuluneet mm Jaakko Hänninen puheenjohtajana ja Hallintoneuvostoon Jaakko Mattila, Tapio Paunonen ja Timo Pasonen JUvalta, Erkki Luukkonen Puumalasta sekä Esa Lappalainen ja Ahti Myllys Rantasalmelta.

Kirjeessäni totean , että tietojeni mukaan esim. Etelä Savon Energia on luopunut Lindorff yhtiön käytöstä laskujen perinnässä. Aluehallintovirastolle toimittamassani vastineessa totean myös , että jotkut kaupungit ovat kansalaisten valitusten johdosta luopuneet Lindorff yhtiön käytöstä. samoin kuin ihmettelen  sitä, että tekemäni kantelun johdosta perintätoimistoja valvova Etelä Suomen aluehallintovirasto kieltäytyi vaatimasta verotarkastusta Lindorff yhtiöissä.

Panama papereiden paljastumisen jälkeen ovat laajat kansalaisryhmät herännet muutosvastarintaan ja mm Velallisten tukiryhmässä aktiiviisesti toimiva Hilkka Laikko vaatii viranomaisia tekemään täydellisen vero ja tilintarkastuksen pankeissa ja perintäyhtiöissä. 

JUvallakin presidentinvaalikampanjansa aikaan vieraillut fil, tri Keijo Korhonén totesi useamman kuin yhden kerran; "Suomella on ollut viime aikoina uskomattoman huono Herraonni"  SE huono herraonni näyttää jatkuvan, eikä edes Perussuomalaisten Puoluehallitus tai Puoluesihteeri vastaa kansalaisten huolestuneisiin kirjeisiin. 

Suomen Pankin Pääjohtaja Sirkka Hämäläinen totesi luonaskeskustelussa heinäkuussa 1992 Oikeusministeri Hannele Pokalle:  "Korkeat korot, konkurssit ja työttömyys ovat tervettä kehitystä, vain siten pääsemme hyvään eurokuntoon" . Ja häntä säesti insinööri Iiro Tahvo Viinanen eduskunnassa: "Väliäkö sillä mitä maataloudelle maksetaan, kunhan vain pääsemme EU:n jäseneksi"

"Mitä ihminen kylvää, sitä hän niittää"  -Raamattu

Vaadin Juvan kunnanhallitusta ja -valtuustoa ryhtymään kiireellisiin toimenpiteisiin, että kuntaenemmistöinen Suur Savon Sähkö purkaa perintäsopimuksen Lindorff yhtiön kanssa.

 

Jaakko Kontinen

 

Täysivaltainen Kunnan asukas vuodesta 1993

 

Tiedoksi mm pääjohtaja Reijo Karhinen

päätoimittaja@juvanlehti.fi

pasi.marjakangas@juva.fi

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän jaakko7 kuva
Jaakko Kontinen

JUvan kunta on suurimpia Suur Savon Sähkön omistajia. Juvan kunta omistaa 5 897 osaketta.
Hankasalmen kunta 1 071 ja Mikkelin kaupunki kuntaliitosten myötä hallinnoi
10 836 osakkeen voimalla.
Puumalan kunta omistaa 580 osaketta ja Sulkavan kunta 1 686 kpl
Mikkelin Tuomiokirkkoseurakunta omistaa 2 250 osaketta ja Kangasniemen seurakunta
1 500 osaketta.
Savonlinnan kaupunki omistaa 6 565 kpl ja Pieksämäen kaupunki 965 kpl.
Omistajissa on melkoinen määrä myös yksityisiä henkilöitä, kuolinpesiä ja Perikuntia.
Myös JUvalainen Vehmaan kartanon omistaja Nils B.J Grotenfelt omistaa yhden osakkeen

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

Kiitoksia Jaakko.
Jalostan ajatusta kuinka voin ottaa asian esille valtuustossa jossakin muodossa. Seuraava valtuusto lienee koolla 20.6.
Tule lehtereille ja ota tuttuja mukaan.

Käyttäjän jaakko7 kuva
Jaakko Kontinen

Kiitoksia etukäteen. Perttu Rinta tuntuu olevan kovakorvainen kauppaneuvos , mutta Herra se on herrallakin. Vaikka Juvan ja Savonlinnan seudun kunnat voi pistää miehen ojennukseen. Perintäyhtiöiden käyttäminen on täysin tarpeetonta sähköyhtiöilläkin , koska tietokoneet hoitaa laskutuksen laskujen valvonnan ja kirjeiden postitus tapahtuu automaattikoneilla. Ei siinä tarvita välissä rahastamassa Lindorffia eikö Intrum Justitiaa.

Käyttäjän jaakko7 kuva
Jaakko Kontinen

Voisit Reijo tehdä valtuustoaloitteen, että JUvan valtuusto edellyttää kunnan edustajia toimimaan siten , että yhteistyö Lindorffin kanssa Suur Savon Sähkön osalta lopetetaan. Juvan Kunta on suurimpia Suur Savon Sähkön osakkeenomistajajia

Käyttäjän jaakko7 kuva
Jaakko Kontinen

Pieniä ihmeitä on tapahtunut. 1.10.2016 alkaen SSS yhtiön sähkölaskujen perintää hoitaa Trust Capital Group.
Näin kertoo sähkölaskuni.
Tulin vastaan ja tein kahden vuoden kiinteähintaisen sopimuksen tänään.

Toimituksen poiminnat