Totuuden hetki

Velallisten asemaan tarvitaan helpotuksia

  • Kaskiraunio, Juvan Hietajärvellä
    Kaskiraunio, Juvan Hietajärvellä

Velallisten asemaan tarvitaan helpotuksia.

Kansallisfilosofimme Johan Wilhelm Snellman kirjoitti, että Valtio on korkein sivistyksen muoto. Ranskan aurinkokuningas Ludvig julisti, että Valtio olen MINÄ!

Tunnen puhelinkeskustelun perusteella Snellman suvun edustajan Hovioikeuden Presidentti Olavi Snellman  `n. Kiitokset hänelle myötäelämisestä.

Oikeusministeriö on perustanut työryhmän nimellä ; Ulosottoon liittyvien työllistymisen kannustinloukkujen purkaminen. Ryhmän puheenjohtajana toimii lainsäädäntöneuvos Mari Aalto , Oikeusministeriön lainvalmisteluosastolta. Toivotaan työlle menestystä. Tähän saakka ei kaikki ole onnistunut velallisen kannalta parhain päin. Ehkä Finanssien johtoportaassa on ollut jotain "Fibaa"?

"Korkeat korot , konkurssit ja työttömyys ovat tervettä kehitystä , vain siten pääsemme hyvän eurokuntoon."

Näin viisaita lausui Suomen Pankin pääjohtaja Sirkka Hämäläinen  Oikeusministeri Hannele Pokalle heinäkuussa   1992 lounaskeskustelussa. Hannele Pokka on kirjoittanut kirjoja Pankkikriisin ja -90 luvun talousromahduksen tiimoilta.

Olisi mielenkiintoista tietää, vieläkö Sirkka Hämäläinen  on samaa  mieltä ja mitä hän ajattelee valtionvelan nykyisestä määrästä. Osan siitä muodostaa -90 luvun pankkikriisin perintö   ja maksamattomat pankkien saatavat. Verotulojen ja maksukyvyttömyyden heijastusvaikutuksista kärsivät  edelleen ns Arsenal velalliset ja heidän sidosryhmänsä, ja monasti he ovat sukulaisia tai läheisiä yhteistyökumppaneita. 

Asianajajille , konkurssipesien hoitajille, ulosottomiehille ja perintätoimistoille huonot ajat tietävät kymmenien jopa satojen miljoonien tienestejä. 

Tänä talvena  perustettu Velallisten tuki ry  pyrkii auttamaan kaikin mahdollisin tavoin -90   luvun laman uhreja saamaan oikeutta, ja auttamaan myös tämän ajan velkaisia yrittäjiä ja yksityisiä.

Velkaneuvontaa antaessani olen törmännyt usean kerran Perintätoimistojen Perintälakia suurempiin kuluvaatimuksiin,  joita ajetaan tarvittaessa läpi käräjäoikeuksien kautta. Ei yksi postissa tullut perintäkirje voi maksaa  yli 40 euroa. Perintälaissa  sanotaan kohtuullisista kustannuksista ja kuluista . Mutta kun on tarpeeksi valtaa ja rahaa  , voi tehdä kuten huvittaa ja vielä kiertää veroja veroparatiisiyhtiön kautta., kuten KHT  Pauli Vahtera Iltalehdessä aikoinaan osoitti.

Kiireellisenä toimenpiteenä näen ns  suojaosuuden nostamisen , ja maksuvapaiden kuukausien lisäämisen , eli palattava entiseen käytäntöön, missä ensimmäisestä palkasta ei voinut ulosmitata. 

Samoin kiireellinen toimenpide on Ulosottomiesten provisiopalkasta luopuminen. Rahanhimo on ihmisen perisynti, mutta yhteiskunnan olisi syytä sitä säädellä ankaralla kädellä , sanotaanhan , että valtion ja yhteiskunnan arvot ja asenteet mitataaan sillä , kuinka se kohtelee heikompiaan.

Oikeusministeriön työryhmä voisi ottaa  mallia esim. Virosta, jossa  tilitykset kohdistetaan aina ensiksi pääomaan.  Ihmisiä ja yirtyksiä on syytä auttaa ulos velkavankeudesta, eikä ajaa  niitä maksukyvyttömyyden rotkon pohjalle.

Kun, ja jos velallisten elämänhallinta paranee, työttömän kannattaa  ottaa   työtä vastaan vaikka matkan päästä, auttaa se kokonaisuutta, jota kutsumme yhteiseksi hyväksi.

Samoin kuntavaalien jälkeen on jokaisen kuntapäättäjän viranhaltijat mukaan  luettuna, syytä miettiä, sanotaanko Perintäsopimukset irti Lindorffin, Intrum Justitian ja muiden ulkomaalaisomistuksessa olevien toimijoiden kanssa, joiden verosuunnittelusta löytyy tietoa Google haulla aivan riittävästi. 

Samoin esitän tässä yhteydessä kiitokseni Suur Savon Sähkölle , joka irtisanoi sopimuksen Lindorffin kanssa. Usean vuoden työni, kirjoitteluni omaan blogiin ja lukemattomat sähköpostit eivät valuneet hukkaan.

"Herra jalosukuinen Kreivi, Teidän nöyrin palvelijanne" Näin kirjoitti J.W.Snellman ministerivaltiosihteeri , Kreivi Aleksanteri Armfeltille Pietariin. Noihin sanoihin on helppo yhtyä, siihen ei kylläkään , että Snellmannin  perintö on tuhottu. Suomella ei ole enää omaa  kansallista valuuttaa , markkaa.

Patsas on sentään vielä Suomen Pankin edessä.

Juvan kirkonkylässä  Talvisodan päättymisen aattopäivänä  12.3.2017

Jaakko Kontinen

Taloustieteen ja historian harrastaja 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän AmosAhola kuva
Amos Ahola

Blogisti on oikealla asialla, vaikka korot ovat olleet alhaalla, se ei ole estänyt perintätoimistoja niiden kanssa symbioosissa eläviä pikavippifirmoja - maksuhäiriöisiä suomalaisia on enemmän kuin koskaan.

Näkisin, että lainaamisen riskiä pitäisi siirtää nykyistä enemmän lainanottajilta lainanantajille - tämä olisi mahdollista esim. henkilökohtaisia konkursseja helpottamalla, tai asettamalla korkokulut maksimissaan vaikka tasolle ohjauskorko + 10%.

Suomen laki kieltää jo kiskonnan, tätäkin pykälää voisimme halutessamme jo soveltaa.

Käyttäjän jaakko7 kuva
Jaakko Kontinen

Juvan lehden päätoimittaja Janne Tiainen ilmoittaa että minun kirjoitus on liian pitkä. Hyvien veljien sensuurin vuoksi ko lehti ei ole julkaissut minun kirjoituksia yli kymmeneenvuoteen, jos oikein muistan.

Käyttäjän jaakko7 kuva
Jaakko Kontinen

HYvä veli verkosto on saanut minut kokonaisvaltaiseen boikottiin. Mikään lehti ei julkaise minun kirjoituksia, ei edes Puumala, tai Sulkava tai Rantasalmen lehti.
Yrjö Paukkunen kirjoittaa kirjassaan OIkeusvaltion todelliset kasvot, että vapaamuurarit ovat jakaneet Suomen 11 tai 12 alueeseen , joilla on jokaisella oma valvoja. Mitään ei jää häneltä tietämättä? Olen kyllä nostanut esiin Vapaamuurari Iiro Tahvo Viinasen sanomiset, kun hän lausui eduskunnassa Esko Seppäsen kirjan mukaan.. "Väliäkö sillä mitä maataloudelle maksetaan , kunhan vaan pääsemme EU :n jäseneksi. " Ja kuten täällä blogissakin olen julkaissut mm Puheeni Juvan Osuuspankin Ylimääräiselle Osuuskuntakokoukselle .... Vapaamuurarien historiansa aikana tekemät tai teettämät valtionpäämiesten murhat...

Toimituksen poiminnat