Totuuden hetki

Suur Savon Osuuspankissa halutaan lisää valtaa

Suur Savon Osuuspankissakin halutaan  lisää valtaa

 

Uutiset ovat kertoneet ikään kuin selvänä ja käsiteltynä asiana kuuden pienemmä pankin liittymisestä.

Kenraali Karl von Clausewitzin opit on hyvin sisäistetty , kun osuuskuntien jäsenet pyritään syrjäyttämään ja ohjaamana hyvien veljien verkoston päätösten taakse. Ei ole paljon jäljellä osuuskuntahengestä, tavoitteena taitaa olla Pääjohtaja Karhisella yhden Osuuspankin malli koko Suomeen!

Eikö nyt olisi syytä kysyä Etelä-Savon Säästöpankin silloisilta luottamushenkilöiltä , kuinka hyvin fuusio Suomen Säästöpankkiin tuotti mainetta ja maallista hyvää.?

Ei ole siitäkään fuusiosta muistelmia ilmestynyt , eikä taida olla tulossakaan. Olen kuullut kiertoteitä, että taisi mennä Etelä Savolaistenkin rahat ja niitä oli paljon!

Olisiko fuusion kannattajien syytä lukea uudestaan Pääjohtaja Wegeliuksen muistelmat ja oppia  puheissaan  lupaamaan vähemmän. Lakitieteen lisensiaatti Veikko Emil Alexander Vennamo puhui ja paasasi siitä harvainvallasta. 

Nyt havitellaan uutta harvainvallan keskitymää Mikkeliin, kun lehti-ilmoituksissa  kerrotaan , ettei uuden pankin hallitukseen tulisi, kuin 3-7  jäsentä ja hallintoneuvostoonkin vain 15-24  jäsentä  .

Tuskinpa siihen hallitukseen mahtuisi ketään Hirvensalmelta, Haukivuorelta tai Rantasalmelta, Sulkavasta puhumattakaan.

Kun fuusiota perustellaan asiakkaiden eduilla , ei kokemukset Suur Savon OP:n  nykyisiltä asiakkailta välttämättä tue perusteluja. Voitte  kysyä vaikka niiltä joiden luottohakemukset on hylätty ja kaikki ovat joutuneet kokemaan palvelumaksujen nousua ja lyhentyneitä kassapalveluaikoja,kaiken kukkoraksia juuri turistikesää ennen !

Koivunlehtiryhmässä ja Säästöpankeissa arvotetaan henkilökohtaista palvelua ja tiheää konttoriverkostoa.

Mm  Pohjois Karjalassa on Koivunlehtiryhmässä otettu ilolla vastaan Nordean asiakkaita.

Nordea on vetäytynyt monilta isoiltakin paikkakunnilta, Juva mukaanlukien.

Eräs huomiotta jäänyt seikka unohtui pankkifuusion yhteisistä kehuista. Kokousilmoituksita selviää, että uuden pankin kotipaikaksi tulisi Savonlinnan sijasta Mikkeli . Silloin kun neljä Osuuspankkia liittyi Etelä Savossa yhteen uudeksi Suur Savon Osuuspankiksi , oli Savonlinnalaisten ehto, että paniin kotipaikaksi tulee Savonlinna.

Nyt on pantu Savonlinnankin edustajat ojennukseen ja sääntömuutoksen jälkeen menisivät yhteisöverotkin Mikkeliin. Eikö ole jo tarpeeksi körmyytetty Savonlinnan seutukuntaa?  

Ensin vietiin kieli-instituutti, sitten Opettajien koulutus , OKL

Halutaanko nyt rangaista Savonlinnan seutua lisää, kun eivät suostuneet myymään Suur Savon Sähköä.?

Kari Manninekin valitteli aikoinaan Länsi Savossa, että kun maakunnassa  on peräti kaksi sähköyhtiötä!

Onko kaiken takana Osuuspankkikeskus, joka haluaa vallan keskittämistä, siihen viittaa  halu ohjata pankinjohtajien nimityksiä, ja kuinka ollakaan myös pikkupankkien korkokatteet ovat pienentyneet, kun ylimääräinen raha on ohjattu OP Yrityspankin tileille minimikorolla.

OP Yrityspankki taas  tunnetaan mm Talvivaaran rahoittajana.

Moni fuusion vastustaja olisi halukas  tietämään, paljonko tulee  olemaan OP ryhmän tappiot Talvivaaran konkurssista tai velkasaneerauksesta.

Eiköhän nyt olisi syytä ottaa aikalisä ja odottaa EU:n ja Euron romahtamista, Baabelin tornikaan ei onnistunut.

Ja Macronkin taitaa  olla liittovaltion kannattaja, katotaan ensin , paljonko lankeaa  Suomen Pankille ja Valtiolle maksettavaa entisistä vastuista , eikä anneta pikkupankkien yli sadan vuoden pääomia herrojen hävitettäviksi jo ennakkoon.

Ei kestänyt Suuri ja Mahtava , kuinka kauan elänee  Eurostoliitto.

 

Markku Pöyry 

Kunnanvaltuutettu

Säästöpankin asiakas 

Pertunmaa

 

Ps  Kirjoitus  on julkaistu  Itä Häme lehdessä  perjantaina   12.5.2017

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän jaakko7 kuva
Jaakko Kontinen

Rantasalmen Osuuspankin jäsenet kaatoivat fuusion selvin numeroin eilen illalla.Ääniä annettiin yhteensä 342 kpl Kyllä 174 ääntä ja Ei 168
MIkäli fuusio olisi tullut hyväksytyksi, se olisi vaatinut vähintään kahden kolmasosan enemmistön. Tyhjiä ääniä oli 4 kpl
Kiitokset kaikille Fuusion kaatajille. Kyllä nyt hallintoneuvoston ja hallituksen tulis jättää eronpyyntönsä , oli se niin valtava tappio jo arvovaltasyistä. Saa nähdä mitä seuraa vai tulemmeko vaatimaan ylimääräistä Osuuskunnan kokousta.
Suur Savon Osuuspankin johtaja , vapaamuurari Kari Manninen valitti itä savon nettisivuilla pettymystään.
Päivitetty 18.5. kello 1:45

Toimituksen poiminnat