Totuuden hetki

Rantasalmen Osuuspankin ylimääräiselle kokoukselle 17.5.2017

  • Jaakko Ilkan muistomerkki , Ilmajoki
    Jaakko Ilkan muistomerkki , Ilmajoki

Rantasalmen Osuuspankin Ylimääräiselle kokoukselle

 

Avoin kirje  

Arvoisat läsnäolijat ja tiedotusvälineitten edustajat.

Olen Jaakko Kontinen  Juvalta, jäsen ja asiakas. Terveiset myös  mustalta listalta, nimittäin mikään lehti Etelä Savossa ei enää julkaise allekirjoittaneen mielipidekirjoituksia, lienenkö joutunut pahan totuuden puhujan maineeseen ja joku hyvä veli verkosto  on kipeyttänyt korvansa ja pahoittanut mielensä totuuden viljelystä.

Ei edes  Rantasalmen Lehti, Sulkava tai Puumala, Länsi Savo konsernin lehdistä puhumattakaan.

No ei se  ole ihmekään, sillä lainopillinen  neuvonantajani Yrjö Paukkunen kirjoittaa  kirjassaan Oikeusvaltion todelliset kasvot, että vapaamuurarit ovat jakaneet Suomen 11  tai 12  valvonta-alueeseen, joilla jokaisella on oma valvojansa.

Olenko joutunut valvontalistalle? Olen kysellyt.

Mutta arvoisat jäsenet ja läsnäolijat, meillä on vaihtoehtona hylätä tai hyväksyä hallinnon esitys.

Edelleen tahdon ilmoittaa , että tapasin 7.4..2017  itseäni viisaampia miehiä Helsingissä  Paikallisosuuspankkiliitossa. Toimitusjohtaja Lemettisen ja heidän lakimiehensä.

Keskustelin yksityishenkilönä ja Osuuspankin jäsenenä epävirallisesti. Käsitykseni mukaan Koivunlehtiryhmä toivottaa tervetulleeksi Rantasalmen Osuuspankin siipiensä suojaan, mikäli osuuskuntakokous niin haluaa.

Tämä menettely todennäköisesti kyllä edellyttää ensin Hallituksen ja Hallintoneuvoston vaihtamista, ehkä osan myös henkilökunnasta.

Itseäni viisaampi Filosofian tohtori mainitsi joskus puhuessaan , että ihmisen tärkein ominaisuus on hyvä arvostelukyky.

Hyvät kuulijat! Amerikkalaisilta pankkiireilta rahoitusta saanut Pariisilaisen vapaamuurariloosin jäsen V.I.Lenin puhui hyödyllisistä idiooteista ja hyväntahtoisista hölmöistä, joita hänen mukaansa  venäjällä riittää.

Samalla hän lupasi parempia aikoja,valtaa  neuvostoille ja proleriaatin diktatuuria. Mutta lupaukset olivat vain lupauksia, Venäjän kansa ja naapurit kokivat terrorin ja nälänhädän , pelkästään Ukrainassa oli nälkään kuolleita 5-6  miljoonaa. Ei pidä luottaa  hyvien veljien tai heidän juoksupoikiensa agendaan nyt eikä tulevaisuudessa. 

Eurojärjestelmä natisee  jo liitoksissaan. Kreikka on lähes  maksukyvytön ja muita valtioita suurissa velkaongelmissa. OP Pohjola  on saanut lehtitietojen mukaan huomautuksen miljardiriskeistään. Johtuvatko ne euron savijaloista , joita vakuusjärjestelyillä pöngitetään. 

Suomessa on menossa OP Ryhmän yhteinen strategia fuusioista ja palveluaikojen supistamisesta. 

Onko vuorineuvos Karhisella suuri unelma; Yksi Osuuspankki Suomeen  toteuttamiskelpoinen?

Kun saataisiin yksi OP , sehän olisi sitten helppo myydä pienen porukan päätöksellä ulkomaille, tai vaikka Nordealle.?

Kävin tänään  17.5  Etelä Savon käräjäoikeudessa. Halusin tietää millaisia velkomustuomioita on Suur Savon Osuuspankki hakenut tänä vuonna. Jotain selvyyttä tulikin.

Rantasalmen Osuuspankki on hakenut tuomiota kahdelle asialle , joista toinen on peruuntunut.

Maksuhäiriöistä olen voinut lukea tänäkin vuonna mm Juvalaisten  kuljetusyrittäjien suurista veroveloista.

Etelä Savon osalta ei tilanne kokonaisuutena liene  sen parempi .. Minulle ei fuusion kannattajien puheenvuoroista ole selvinnyt , millä tavalla fuusio auttaisi yrittäjiä parantamaan kannattavuutta ja verojen ja velkojensa  maksukykyä.

Puhutaan leveämmistä hartioista, selventämättä mitä mahdollista se  voisi tarkoittaa.

Ei kannata yrittäjien luottaa  saunailtojen tai muiden kokoontumisten antimiin, vaan käydä ensin lukemassa Etelä Savon käräjäoikeuden pöytäkirjoja esim. viiden viimeisen vuoden ajalta  ja todeta kuinka on kohdeltu esim. nyt fuusiota haluavan Suur Savon Osuuspankin asiakkaita.

Useissa puolustavissa  puheenvuoroissa vedotaan EKP :n ja Finassivalvonnan aiheuttamiin  ongelmiin ja valvontaan. 

Suomalainen sananlasku sanoo" Sitä saa  mitä tilaa"  Ja näin se vaan on mitä ihminen  kylvää  sitä hän myös niittää.

Nyt on Frankfurtin pitkä käsi ottanut syleilyynsä pienet ja isot pankit. Suomella ei ole enää omaa keskuspankkia , jota joku valvoisi, tai omaa  Finanssivalvontaa.

Kuka yleensä  valvoo Euroopan Keskuspankkia?  Jos  siinä leväperäisyyttä, kenet voisi haastaa  käräjille ja mihin tuomioistuimeen?

Arvoisat läsnäolijat , minulle on parin kolmen vuoden aikana muodostunut  vakaa käsitys, joka on viime aikoina saanut lisää vahvistusta. OP Ryhmä on vakavassa johtamiskriisissä.

Keskusyhteisö puuttuu pankkien toimintaan heikentämällä niiden ansaintamahdollisuuksia, ajamalla taloutta kuralle ja panemalla niitä siis fuusiokuntoon.

Tälläinen on Osuustoiminnan idea? Olen kysellyt muiltakin. Olisiko jotain syytä muuttaa ja tehdä toisin?

Utajärveltäkin uutiset Google haulla ovat karua kertomaa. Utajärveläiset eivät ole tyytyväisiä siihen , että jo kertaalleen tehty pankinjohtaja valinta pantiin uusiksi ja uusoi johto ei nauti täyttä luottamusta.

Me 90 luvun pankkikriisin kokeneet muistamme ja olemme lukeneet kuinka Säästöpankkiryhmän kävi, kun asiakkaat menettivät  luottamuksensa. Pelkästään WSOY:n johtaja  Hannu Tarmio nosti kerralla rahaa pois SKOP ryhmästä lähes  sata miljoonaa ja muut seurasivat perässä, siten että rahoitusvaje kohosi päivittäin jopa 500 miljoonaan markkaan, mikäli muistan oikein Wegeliuksen muistelmia.

Haldelsbankenin eettisissä ohjeissa  sanotaan, että Pankin henkilökunnan tulee  toimia siten, ettei pankin asiakkaiden luotamus pankin toimintaan heikenny.

Pikkuisen tahdon sanoa eilisestä pankin henkilökunnan vetomuksesta  Itä Savossa. 

Kyllä toki ymmärrän että pankkivirkailijoitten lojaliteetti työnantajaa kohtaan koskee myös vapaa  aikaa ja jos joku Rantasalmen virkailija olisi uskaltanut vastustaa, se olis voinut olla sama kuin pyytänyt jo työtodistusta....

Valitettavasti kuitenkin meidän asiakkaiden ja jäsenten näkökulmasta tuollainen ,  julkisuus, missä  ryhdytään vuorineuvos Karhisen ja Mannisen agendan ajajaksi , ei edistä luottamusta pankin toiminnan  puolueettomuuteen ja asiakaspalvelun luottamuksellisuuteen.

Sota ajan jälkeen meillä Suomessa oli Iiittoutuneitten valvontakomissio, jota johti kenraalieversti Andrei Zhanov , joka muistaakseni joutui myöhemmin hirtetyksi.

Nyt meillä määrää Suomessa  Eurokomissaarit ja Finanssivalvonta.

Odotetaan kuitenkin kaikessa  rauhassa Euron ja systeemin romahtamista , eikä anneta yli vuosisadan aikana kertyneitä varoja Helsingin herrojen pelattavaksi ja muistetaan hyvällä edellisten pankinjohtajien ja henkilökunnan työtä paikkakunnan parhaaksi.

 

Juvalla 17.5.2017

 

Jaakko Kontinen

Täysivaltainen Rantasalmen Osuuspankin 

jäsen ja asiakas

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän jaakko7 kuva
Jaakko Kontinen

En voinut tätä esitystä lukea kokousväelle kokonaisuudessaan , koska puheenjohtaja Pertti Auvinen keskeytti minut ja sen jälkeen pyysin liitettäväksi sen pöytäkirjaan ja jätin paperin sihteeri Anne Ahoselle.

Käyttäjän jaakko7 kuva
Jaakko Kontinen

Fuusiohanke kaatui myös Rantasalmella murskaluvuin 174 Kyllä ääntä ja 168 Ei ääntä, Tyhjiä 4.
Hyväksytyksi tullakseen hallituksen esitys olisi vaatinut 2/3 osan enemmistön.Päivitetty 3:34

Käyttäjän jaakko7 kuva
Jaakko Kontinen

Mielestäni ei ole kunnianarvoisaa , että melkoinen määrä Osuuspankkien johtajia kuuluu tai on kuulunut Vapaamuurarijärjestöön. Vaikkei se Suomen lakien mukaan olekaan kiellettyä. Todettakoon, että EU Huomispäivän Super Neuvostoliitto kirjan mukaan vapaamuurarien käskystä on murhattu lukuisia valtionpäämiehiä, mm Ruotsin kuningas Kustaa III , Venäjän Tsaari ja Tsaariperhe. Eräs Venäjän Tsaari määräsi ja antoi käskyn Vapaamuurari järjestön kieltämisestä Venäjällä ja maksoi siitä hengellään. Saksalaisten pyynnöstä, toisen maailmansodan aikana vapaamuurarien toiminta oli suomessa keskeytetty .

Toimituksen poiminnat