Totuuden hetki

Hyviä uutisia Pertunmaalta

 Hyviä Uutisia Pertunmaalta.

Koitin Pertunmaan Osuuspankin ylimääräinen Osuuskuntakokous hylkäsi selvin numeroin kaavaillun fuusiohankkeen Päijät -Hämeen Osuuspankin kanssa.

Hanke kaatui selvin numeroin, noin 90 vastaan ja 80 puolesta. Fuusion teteutumiseen olisi tarvittu kahden kolmasosan enemmistö.

Osuuspankkiryhmää johdetaan Vallilan miljoonakonttorista ja jo jonkin aikaa on keskeisenä strategiantavoitteena ollut, että pieniä pankkeja fuusioidaan, konttoreita suljetaan sitä mukaa ja palveluaikoja supistetaan erityisesti kassapalvelujen osalta. Miltä mahtaa tuntua Vaalan konttorin pienituloisesta asiakkaasta ottaa taksi ja lähteä asioimaaan  vaikka Utajärvelle, koska kassapalvelua ei enää ole ja turvallisuussyistä ei halua omistaa pankkikorttia ja pankkitunnuksia. Vasta muutama  päivä sitten uutisoitiin väkivaltaisista ryöstäjistä, jotka ottivat haltuun asiakkaan kortin, pankkitunnukset ja nostivat rahaa automaateilta ja lisäksi runsaasti pikavippejä.

Pertunmaan Osuuspankin konttorinjohtaja  valittelee  , ettei pankissa ole tarpeeksi syväosaamista!

Mitä se mahtanee tarkoittaakin? Sitä mahdollisesti, että keskusyhteisö haluaa pienten pankkien varat, pääomat ja asiakkaat ilmaiseksi suurten konttoreiden ja pääkonttorin peukalon alle.?

Kyyti on kylmää maaseudulla ja maataloudessa. Alasajo jatkuu kiihtyvällä vauhdilla myös Etelä Savossa.

Mutta ennakkoäänestyksen valossa muuallakin herätään puolustamaan kansan etuja ja oikeuksia, vuosisatojen aikana kertynyttä varallisuutta ja yrittämisen oikeuksia.

Karjalan Kannaksella ratkaistiin Suomen kohtalo  kesällä 1944  ja taistelut jatkuu nyt , ahneutta ja Brysselin ja Frankfurtin herroja vastaan.

Ja heidän juoksupoikiaan, joita löytyy monella tasolla, läheltä  ja kaukaa.

www.pitajanuutiset.fi/2019/04/09/

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat